• Stadion

De Club

Nieuwe voorzitter René Houtsaeger kijkt uit naar doorstart in vierde provinciale: “Ik ben niet bang voor de toekomst”

Van tweede nationale naar vierde provinciale, het is een hele duik, maar VV Koksijde leeft nog. Het nieuwe bestuur ziet het helemaal zitten om volgend seizoen op het laagste niveau te herbeginnen met een eerste ploeg.

“We beginnen weer van nul, maar het belangrijkste is dat er volgend seizoen weer voetbal is in Koksijde”, zei kersvers voorzitter René Houtsaeger gisterenavond tijdens een persmoment. “Ik ben sinds 1970 aangesloten bij KVVC. Ik heb destijds geholpen om mijn vader tot voorzitter te bombarderen en nu gebeurt hetzelfde met mij. Voor jullie staat een fiere voorzitter. Er zijn gesprekken geweest voor een fusie met eersteprovincialer Oostduinkerke, maar wij vonden dat niet opportuun. Volgend seizoen starten we met ons eigen stamnummer in vierde provinciale met een eigen eerste ploeg en een beloftenploeg. Het verleden ligt achter ons, wij willen vooruit kijken. Het doet allemaal een beetje pijn wat gebeurd is, maar ik ben niet bang voor de toekomst. Ik hoop binnen drie tot vier jaar een goede ploeg te kunnen uitbouwen die weer kampioen kan spelen.”

 

“Er zijn 22 spelers die al hun woord gegeven hebben. Dat is niet genoeg, we moeten er een veertigtal hebben. Maar daar werken we hard aan. Het zal niet gemakkelijk worden omdat al veel spelers voor andere ploegen getekend hebben, maar met mijn technische staf (T1 Danny Monteyne, T2 Eddy Wattiez en keeperstrainer Benny Beerings, red) zullen we er alles aan doen om twee degelijke ploegen met zoveel mogelijk Koksijdenaars samen te stellen. We rekenen er ook op verschillende jeugdspelers die naar andere ploegen getrokken zijn, terug te kunnen halen”, besluit voorzitter Houtsaeger, die ook nog hoopt op versterking van het bestuur.

Bron: https://www.nieuwsblad.be

Copyright © 2019-2020. All Rights Reserved. Designed by Placebodesign Koksijde.
H. Houtsaegerstadion, Pylyserlaan 34, Koksijde | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.